Mama m-a invatat ca orice gospodina trebuie sa stie sa puna muraturi, sa faca maioneza si o supa cu galusti pufoase. Asa ca am facut un video in care ne arata exact cum se fac galustele perfecte, fara sa folositi bicarbonat, amoniac sau altceva in afara de oua si gris.
Incepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu.
Toaca apoi legumele cubulete.
Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii. Si cand carnea e aproape gata, cam dupa jumatate de ora, poti pune si legumele tocate. Dupa 8-10 minute, cand legumele sunt fierte, poti incepe sa faci galustele.
Vei avea nevoie de o farfurie si o lingura. Mama este foarte precisa la alegerea farfuriei dupa cum poti vedea si in video. Nu e buna orice farfurie, trebuie una potrivita… cu diametru interior de 15 cm si cam de 400 g.
Cand galustele sunt gata, farfuria se va invarti usor pe blat.
Sparge cele doua oua in farfurie. Bate-le usor si apoi incepi sa torni grisul si amesteci bine. Adaugi gris pana cand farfuria incepe sa se miste usor pe blat.
La final adauga un pic de sare in galuste si apoi mai multa sare in supa.
Opreste fierberea supei adaugand un pic de apa rece, aprox 200 ml. Daca supa fierbe, galustele se vor sfarma.
Pune galustele cu lingura in supa. Lasa-le un pic sa se adune si apoi pune putin cate putin apa rece, cate 3-4 linguri. Astfel ele se vor umfla. Fierberea galustelor va dura aprox 20 de minute. Poti incerca una ca sa fii sigur.
La final presara patrunjel si marar tocat deasupra.
Pofta buna!
1
E bine ca ouale sa fie reci si grisul sa aiba bobul mai mare.