Este o supa gustoasa mai ales daca folosim pui crescut la tara .
O fac foarte des pentru ca ne place la toti .
Punem apa intr-o oala de 6 -8 litri , adaugam puiul portionat , un praf de sare . , la foc mic.
Spumam supa pana devine limpede .
Adaugam ceapa si zarzavatul si lasam sa fiarba incet .
Cand carnea si zarzavatul sunt fierte strecuram supa .
Carnea se poate face pane sau se poate servi doar fiarta .
Punem supa din nou la fiert si facem galustele .
Batem oule cu sare si adaugam grisul in ploaie .
Cu o lingurita punem galuste in supa care fierbe .
Cand se ridica la suprafata oalei galustele verificam cu o furculita daca sunt fierte . Mai punem si frunzele de telina si patrunjel si piperul dupa gust .
Supa este gata , pofta buna !!!
1
Zarzavatul se poate pune intreg si se foloseste la salata de boeuf .
2
Carnea se poate praji cu ceapa , usturoi si condimente .