Supa de rosii cu papioane

de mirela0911 in Supe, 21 Mar 2021 | 2745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de cos de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina patrunjel
  • sare dupa gust
  • 1 cutie de 500 ml rosii pasate
  • 1 lgt maghiran uscat si zdrobit
  • 200 g paste papioane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu papioane:

Se spala bucatile de carne si se oparesc in apa clocotita.

Se pun apoi intr-o oala cu 3 litri de apa si se lasa sa fiarba. Se spumeaza daca este nevoie. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga morcovul curatat si taiat, ceapa curatata si crestata si radacina de patrunjel curatata si taiata in doua. Se pune si 1 lgt de sare. Se fierbe la foc mic, cu oala acoperita cu capac. Cand sunt fierte toate, se ia oala de pe foc, se scot legumele si carnea si eventual se strecoara supa daca este cazul.

Se toarna peste supa rosiile pasate si se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote timp in care se sareaza dupa gust si se adauga 1 lgt de maghiran.

Intre timp se pun pastele la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se pun in oala cu supa si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute impreuna. 

Se serveste garnisita cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice altfel de paste fainoase, doar sa fie marunte.

2

Se pot pune morcovii inapoi in supa, la mine au disparut intre timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu papioane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii din pasta de rosii