Supa de usturoi

de LauraO in Supe, 17 Feb 2011 | 4778 vizualizari

 

Suna ciudat dar este o supa milky, de iarna, care se face usor si din ingrediente pe care le numeri pe degetele de la o mana. Din cercetarile mele, am descoperit ca exista doua variante ale acestei supe: cea spaniola, care se prepara cu ulei de masline si cea frantuzeasca, cu unt si franzela. Eu am preparat varianta romaneasca, cu unt si ulei de masline, cu painea noastra cea de toate zilele si cu smanatana.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani mari de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1,5 l apa
  • 5 felii de paine
  • 3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de usturoi:

Se iau doua capatani mari de usturoi, se curata si se taie feliute subtiri. Se incing intr-o oala o lingura de ulei de masline si o lingura de unt in care punem la calit usturoiul. Se lasa la calit 3 minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Peste, se toarna 1,5 litri apa calda si se lasa se dea in clocot (5-10 minute). 5 felii de paine mai veche taiata cubulete se pun in oala peste lichid. Se mai fierbe 2-3 minute, apoi se paseaza supa in blender, impreuna cu 3 linguri de smantana, sare si piper. Se serveste fierbinte, cu crutoane si branza rasa pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă de dovleac