Supa Gulas (Guylas)

de dentistutza in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2012 | 10603 vizualizari

 

In ultimii ani mergem des la Budapesta. Acolo, in Hale la etaj, se serveste supa lor traditionala, groasa, aromata, fierbinte, usor picanta...mmmm, o nebunie. Dovada, poza in care un bucurestean saliveaza anticipand placerea si arata ca ar dori ...doua portii!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel curata, fara grasime sau pielite
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi rosii sau kapia
  • 1 morcov
  • 4-5 cartofi potriviti ( nu prea mari)
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri generoase de boia adevarata (paprika)
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 ardeias iute sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
  • 4-5 linguri pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • 2 frunze de dafin-optional,eu nu am pus
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa Gulas (Guylas):

Carnea se portioneaza in cuburi cat pentru un dumicat. Ceapa, ardeiul si morcovul se taie ca pentru ciorba. Cartofii taiati bucati se tin in apa rece. In cratita, se pune ceapa cu cateva linguri de ulei la inmuiat.Apoi se pun cuburile de carne si ardeiul gras, boiaua,chimenul, iuteala  (si foile de dafin daca va plac) si totul se caleste cu grija pana carnea se decoloreaza si lasa zeama. Se  acopera cu aproximativ 2.5 l. apa si se lasa sa fiarba. Eu am spumat-o f. putin. Cand carnea s-a fragezit (cam 1 ora) adaugam cartofii, morcovul si sare dupa gust si mai fierbem cam 20 de minute. Apoi urmeaza pasta de rosii, usturoiul pisat si o ultima gustare pentru asezonarea finala. Daca ati folosit dafin, scoateti frunzele acum.Inca cateva clocote si este gata.

TIPS-URI

1

daca preferati o supa mai groasa, adaugati cateva galuste din faina cu ou sau chiar o lingurita doua de rantas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Gulas (Guylas)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dentistutza 1

29.01.2012, 20:52

multzu' tuturor

Ligia Bxl 1

30.01.2012, 00:49

buna de savurat,in poze esti tu?

dentistutza 1

30.01.2012, 22:16

'ntz! este vanzatoarea din Hale, ildiko sau morghit sau cum o chema-o...dar supa este bestiala!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa