Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

de Rocsi in Supe, 13 Aug 2019 | 4288 vizualizari

 

Ai mei iubesc supa cu galuste, mai ales in sezonul cald. Am vazut aceasta reteta pe blogul Laurei de ceva vreme si o aveam salvata pentru a o pregati intr-o zi. Si cum ai mei isi doreau zilele trecute supa cu galuste, le-am zis ca le fac eu o reteta noua de supa, dar cu galuste de malai. Cred ca este prima supa care s-a mancat atat de repede. Nu pot sa va spun cat de incantati au fost de rezultat, iar galustele li s-au parut minunate. Si nici nu necesita mult timp ca sa o pregatiti! Chiar merita incercata! Eu am facut mici modificari fata de reteta Laurei, dar sper ca va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
    • 300 ml lapte
    • 80 gr malai
    • 10 gr unt
    • 1 lingura cu varf parmezan ras
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    Pentru supa:
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 300 gr pulpa de rosii proaspete
    • 200 gr rosii decojite din conserva
    • 200 gr boabe de porumb din conserva
    • 2 litri apa (sau supa de legume)
    • sare
    • pudra de chilli
    • 2 linguri ulei de rapita
    • 3-4 crengute patrunjel verde
    • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de rosii cu galuste de malai:

Incepem cu pregatirea galustelor: Puneti laptele la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie. Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc. Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati. Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.

Intre timp va puteti ocupa de supa.

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul il decojiti, il taiati cubulete. Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva. Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga. Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit. Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii. Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa. Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare. Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit. Intre timp terminati de pregatit galustele. In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine. Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute. Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele. Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata. Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt. O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.

Poate fi servita atat calda cat si rece! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de rosii cu galuste de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii din pasta de rosii