Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O combinație între dulce și sărat! Cred că poate intra cu success în colecția de “retete pascale” editia 2021!
De ceva timp mă bântuie rețeta aceasta, și dacă tot am făcut o razie în frigider și am găsit câteva căpșunele ce nu le mai dorea nimeni, că nu-s prea dulci, așa de la natură, în acest interval de timp, am considerat că e momentul să testez această rețetă interesantă. După ce am conspectat diverse rețete pe net, am ajuns la variant aceasta. Vă asigur că e tare faină, mă rog pentru cei care nu agreează combinația cu crochete de brânză o pot conusma ca atare, la desert. Spor și poftă bună!
Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot.
Apoi se pun într-un blender, împreună cu mierea și brânza cremoasă și se pasează energic până ce se obține o supă cremoasă.
Supa se lasă la rece cca. 2 ore, apoi se servește cu crochete de brânză.
Se ornează cu sferturi de căpșuni și frunze de mentă proaspătă.
1
cel mai greu e să aștepți să se răcească! ;0