Supă/ciorbă de legume

de Panacris in Supe, 24 Mar 2013 | 6053 vizualizari

 

O supă de legume de primăvară!

 

INGREDIENTE

  • leurdă 1/2 legătură,
  • ceapă verde 4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • cartofi 6 bucăți,
  • mix de legume 450 g (morcovi, mazăre, fasole verde, ardei gras)
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • mărar verde,
  • boia de ardei dulce,
  • coriandru 1 boabă,
  • ou de rață 1 bucată.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/ciorbă de legume:

Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit.

Între timp se curăță celelate legume, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă. Se asezonează de sare, boia, corinandru și piper, se completează cu apă. Supe de legume se lasa la fiert semicoperit cca. 25 de minute la foc mediu. După ce au fiert toate legumele, se oprește focul și se toarnă oul bătut, în supa de legume fierbinte.

Supa de legume  se servește fierbinte presărată cu verdeață și o lingură de smântână după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

în perioada postului oul adaugat in supa de legume se poate înlocui cu o mână de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de orez