Supă/Ciorbă de urzici

de Panacris in Supe/Ciorbe, 11 Apr 2013 | 4886 vizualizari

 

Am tot văzut zilele astea pe site, fel de fel ciorbe cu urzici. Zis și făcut! Sincer a ieșit o bunătate de supă/ciorbă! E prima oară când folosesc lobodă și urzici la ciorbă! Pot să spun că nu e rea deloc, chiar delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • ceapă verde 4-5 fire,
  • ciuperci proaspete cca. 300 g,
  • morcov 1 bucată mare,
  • urzici proaspete cca. 300 g,
  • lobodă roșie 1 legătură adică 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline,
  • bulion,
  • ouă de prepeliță (cca. 20 de bucăți).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/Ciorbă de urzici:

Se curăță verdețurile, se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Între timp se călește ceapa și ciupercile, în puțin ulei de măsline și apă. Se adaugă la acest amestec, morcovul ras mărunt, loboda și urzicile tăiate julien. Se asezonează de sare, piper, se completează cu cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert  cca. 25 de minute la foc potrivit, neacoperit. Spre final se adaugă bulionul de roșii, lăsându-se la fiert incă 5 minute. Ouăle de prepeliță se sparg și se adaugă în ciorba fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 3 minute. Se servește fierbinte cu ardei iute și mămăligă rece! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/Ciorbă de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole, cu scarita afumata