Supa/crema de mazare uscata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 23 Feb 2019 | 3422 vizualizari

 

Am adus cu mine  mazare uscata din vacanta mea siciliana. Iata deci o supa italiana, savuroasa si consistenta, ideala in perioada de iarna.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/supacrema-de-mazare-uscata.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g mazare uscata,
  • 1 carnat afumat sau 70 g de sunca afumata taiata bucatele
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 - 1,25 l de supa de legume (1 Kub+1 l de apa)
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa/crema de mazare uscata:

Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte).

Curatati si spalati legumele.

Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici.

Taiati morcovul si carnatul in rondele.

Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu usturoiul tocat in uleiul incins.

Adaugati ceapa si reveniti impreuna timp de 5 minute. 

Puneti telina si morcovul si reveniti totul impreuna la foc potrivit timp de 10 minute.

Spalati mazarea inmuiata sub jet de apa rece.

Scurgeti mazarea si adaugati-o peste legume, amestecati.

Varsati deasupra supa de legume fierbinte.

Am pus si 4 foi verzi de telina pentru a parfuma.

Acoperiti si fiebeti la foc potrivit pana cand mazarea este fiarta -70 minute pentru mazarea mea. Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti sare si piper la sfarsit.

Daca doriti sa obtineti o mancare mai consistenta puteti adauga orez sau paste mici - le puneti cand mai raman 10 minute de gatire.

Eu n-am pus nimic, am scos frunzele de telina , carnatul si cateva rondele de morcov.

Am mixat totul si am servit supa calda decorata cu carnat si morcov.

Presarati deasupra un pic de boia de ardei sau piper.

Foarte buna iarna cand este frig.

 Serviti-o cu pâine completa de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa/crema de mazare uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu crutoane din gris