Sushi a la Cluj

de amalia01 in Mancaruri de post, 18 Mar 2019 | 2894 vizualizari

 

   Ei, hai că v-am deschis apetitul, nu-i așa? Perfect! Acum să vă explic cum se face sushi la Cluj! Și nu, nu este vorba despre sarmale...
 Primavara din farfurie - Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez pentru sushi
  • 3 cani de apa
  • 50 ml oțet
  • un praf de sare
  • 5 foi nori
  • castravete
  • morcov
  • ardei
  • Optional:
  •  surimi
  • file de ton afumat și condimentat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi a la Cluj:

Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să se răcească .

Între timp cureti castravetele de coaja, ceva mai gros. 

Feliezi morcovul cu ajutorul dispozitivului de curățat cartofii. 

Tai ardeiul în felii subțiri. 

Pe o folie de plastic așezi cu grijă o foaie nori ,cu partea lucioasă în sus. Întinzi cu mâna un strat de orez de cca 0,5 cm și fasii din restul ingredientelor. Rulezi strâns și dai la frigider. 

Servesti sushi taiat în felii groase de cca 1 cm, alături de sos de soia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei cu soia