Taci si-nghite

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2010 | 7076 vizualizari

 

Multumesc Bucataras pentru minunatele carti ale lui Radu Anton Roman! Iti incanta sufletul cand le citesti, sunt extraordinar de frumos povestite retetele!

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 250 g telemea rasa nu prea sarata
  • 200 g feliute de sunculita afumata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si-nghite:

Din malai, lapte si smatana se face o mamaliguta mai moale. Se unge o tava sau o cratita cu 50 g unt, se asterne un strat cu jumatate de mamaliguta, se presara doua treimi din branza si feliile de sunculita si se intinde un al doilea strat cu mamaliguta ramasa.

Se infunda cu fundul polonicului sase lacasuri in care se sparge cate un ou, se presara peste fiecare branza ramasa si putin unt.

Se da la cuptor pana capata o oarecare culoare:) aprox.40 de minute.

TIPS-URI

1

Se poate adauga slaninuta afumata sau carnaciori la umplutura si se poate condimenta cu sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si-nghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti