Este un preparat gustos si satios!
Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara 1/2 lgt sare si se amesteca. Ciupercile isi vor lasa apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se evapora aproape toata apa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Se adauga peste ciuperci si se lasa sa sa caleasca impreuna pana se inmoaie ceapa.
Se adauga smantana, se amesteca bine, apoi se adauga condimentele dupa gust (sare, piper, nucsoara). Se pune 1 lg de cascavea data pe razatoare si se amesteca totul bine.
Intre timp, se pun si pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se scurg, se dau sub un jet de apa rece, se scurg bine apoi se pun in cratita peste sos. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga restul de cascavea rasa si se mai amesteca putin.
Se servesc imediat! Pofta buna!
1
Se pot prepara doar cu ciuperci.
2
Cand ciupercile se calesc, se adauga putina sare pt a-si lasa apa si se lasa pana scade!