Indragesc foarte mult bucataria chinezeasca, e plina de culoare, arome si texturi. Fac foarte des mancare chinezeasca am descoperit o multime de retete si sunt in cautare de alte si alte retete noi. Azi va impartasesc reteta aceasta:
Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.
Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam 2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome.
Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute .
1
Legumele trebuie sa ramana al dente, sa fie fierte dar sa intampine putina rezistenta atunci cand le mestecam, sa fie usor crocante.
2
Puneti condimentele putin cate putin, in general condimentele folosite in bucataria chinezeasca sunt foarte puternice si riscati sa obtineti o mancare prea condimentata, eu o patesc cateodata cu pudra de ardei iute :)