Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale.
Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit. Ierburile uscate folosite au un gust autentic si o savoare deosebita. Mai mult, pentru a păstra proprietățile nutritive și gustul autentic al ingredientelor, condimentele sunt uscate în mod natural și ambalate în condiții ce asigură un nivel ridicat de calitate și siguranță. În plus, noua gamă include atât produse cu sare, cât și fără, în funcție de destinația de utilizare a produsului.
Reteta de astazi este simpla, nu sunt nevoie de multe ingrediente, amestecul de ierburi si marar folosite aduc savoare suficienta preparatului. Am pregatit pastele in casa, asta ca tot am avut timp liber. De cele mai multe ori atunci cand fac paste cu sos, prefer pastele late gen taitei, pappardelle, tagliatele.
Pentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza si se aduna intr-o bila. Mare atentie! Consistenta aluatului difera in functie de marimea oului si de calitatea fainii. Daca aluatul nu are consistenta dorita, daca nu se aduna si ramane sub forma de firimituri, adaugati putina apa rece, atat cat este nevoie pentru a capata consistenta aluatul. Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi il folositi dupa cum doriti. Puteti sa faceti paste de diferite marimi sau foi de lasagna. In continuare am folosit o masina de taitei, atat pentru intins cat si pentru taiat. Eu am optat pentru taitei subtiri, dar lati, nu din cei subtiri ca pentru supa. Intre timp m-am ocupat de sos.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, de preferat una mare sau un wok. Se pune usturoiul taiat marunt si se lasa maxim 5 secunde pe foc. Atentie!! Usturoiul se caleste foarte repede, sunt suficiente cateva secunde pentru ca uleiul doar sa se infuzeze cu aroma usturoiului, iar acesta sa nu devina amar in caz ca se arde. Ciupercile le avem pregatite dinainte, curatate cu o pensula cu par, de eventualele resturi de pamant si trecute rapid sub jet de apa rece. Cu cat lasati ciupercile mai mult in apa, cu atat acestea se imbiba mai tare si necesita un timp de prajire/fierbere mai mare. Ciupercile mai mici le lasam intregi, iar pe cele mai mari le rupem in bucati sau le taiem cu cutitul. Le adaugam in uleiul incins si le calim la foc iute. Punem un praf de sare peste ciuperci si le lasam pe foc pana se prajesc, se inmoaie si apa lasata a scazut. Se adauga smantana pentru gatit, amestecul de ierburi cu marar si fulgi de chili. Amestecam si lasam sa dea in clocot.
Intre timp punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa clocoteste, adaugam pastele facute anterior. Lasam pe foc 3 minute, le luam direct din oala cu un cleste, le adaugam peste sos si amestecam usor. Punem branza rasa si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot, vedem daca sosul este prea gros. In acest caz, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele. Potrivim de sare daca mai este cazul si le servim imediat, cu un plus de fulgi de chili deasupra pentru cei care doresc mai picant.
Sa va fie de bine!!!
1
Cu cat lasati ciupercile mai mult in apa, cu atat acestea se imbiba mai tare si necesita un timp de prajire/fierbere mai mare.