Tajine de pui cu masline

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mai 2018 | 3308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui taiat in 6-8 bucati sau 8-10 pulpe de pui
  • 5 catei de usturoi
  • cateva fire de sofran
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 linguita turmeric pudra
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 3 cepe de marime medie (eu am folosit rosii; se pot folosi si albe)
  • 1 baton scortisoara
  • 8 masline Kalamata
  • 8 masline verzi
  • 1 cana supa de pui (se poate obtine si din cub concentrat)
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel proaspat, tocat pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu masline:

Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. 

Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de bucatarie. 

Se amesteca paprika cu usturoiul, cuminul, turmericul, ghimbirul, sare si sofranul intr-un vas si se presara bucatile de pui cu acest mix. La final se adauga piper si se lasa la marinat minim 3-4 ore. 

Se incalzesc 2 linguri de ulei in vasul de tajine, la foc mic, apoi se adauga ceapa. 

Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajesc bucatile de pui in ture pana devin aurii. Se transfera in vasul de tajine, impreuna cu baton de scortisoara. 

Se adauga maslinele si supa amestecata cu sucul de lamaie. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se presara cu patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez