Tarta crumble cu visine si mac

de Criss in Prajituri, 28 Iun 2016 | 4913 vizualizari

 

  Sa aprinzi focul in cuptor pe vremea asta e crima si pedeapsa. Dar pentru o astfel de tarta merita. ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged: 
  • 250 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 100 g unt rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte rece
  • Umplutura: 
  • 2 albusuri  
  • 100 g mac macinat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri rase faina
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 500 g visine
  • Crumble 
  • 80 g unt rece
  • 150 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crumble cu visine si mac:


Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.

Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu visine si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Criss 1

29.06.2016, 17:25

Merisor, sper sa o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut.

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:01

kytz 1

24.06.2017, 17:42

Cred că e bună și fără mac, pe care nu-l agreez deloc printre dinți și nici gustul lui nu mă dă pe spate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca