Tarta cu ananas si capsuni

de Panacris in Prajituri, 17 Apr 2015 | 2766 vizualizari

 

O minunăție de tartă, rapidă, ieftină și gustoasă;) ce se cere repetată ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU TARTĂ:
  • Făină albă de grâu 100 g,
  • Zahăr pudră 65 g,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Nuci măcinate 65 g,
  • Unt grăsime 68 % 65 g.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Lapte 400 ml,
  • Budincă de căpșuni Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr 3 linguri,
  • Ananas bucăți 1 conservă de la SunFood,
  • Căpșuni proaspete 300 g,
  • Tort Gelee ( gelatină roșie) de la Dr Oetker 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas si capsuni:

Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu diametrul 26 cm), cu puțin unt sau se tapetează cu foaie de pergament, se dă tarta la copt la 200 g în cuptorul electric sau la treapta 3 în cel cu gaz, cca. 12-15 minute, se scoate din cuptor după ce a trecut testul scobitorii și se lasă la răcit.

Pentru cremă se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se toarnă în tarta răcită.

Fructele din conservă și cele proaspete se așează după preferința voastră. Gelatina se dizolvă în sucul rămas de la conserva de ananas, se adaugă 2-3 linguri de zahăr și se pune la fiert, după primul clocot se dă deoparte, lăsându-se la răcorit.

Se adaugă peste fructele din tartă începând din mjiloc spre exterior. Tarta se dă la rece ptr minim 3 ore, cel mai indicat ar fi până a doua zi. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

17.04.2015, 20:20

Vreau si eu o bucatica

Panacris 1

17.04.2015, 20:36

Rocsi, Dia s-au duuss de mult Am luat-o pe urmele lui Medi, postez expirate )

mirela0911 1

18.04.2015, 14:55

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici