Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie

de cismaru_nicoleta in Prajituri, 24 Ian 2011 | 4846 vizualizari

 

Am facut-o pt prima data,desi reteta o stiam de mult,de cand am fost prima oara in vacanta la bunica,departeee..Tocmai in Botosani..A iesit atat de buna...ca abia am apucat sa o gust de restul lumii...

 

INGREDIENTE

Pt blat,care trebuie sa fie unul subtire si un pic amarui:

  • 100 gr faina 
  • 30 gr unt 
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri mari cacao
  • un varf de cutit bicarbonat(pe care am uitat sa-l sting)

Pt umplutura:

  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 250 ml lapte
  • o esenta de migdale
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 gr unt caldut
  • 4 galbenusuri 
  • 100 gr zahar(e mai buna un pic acrisoara)
  • fulgi de ciocolata amaruie(eu am taiat o cioco amaruie cu un cutitas)
  • (daca va plac adaugati si o mana de stafide)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie:

Ingredientele pt blat se bat bine cu mixerul iar compozitia se da la frigider,aprox 15 minute.

.Intre timp se amesteca branza cu celelalte ingriedente pret de cateva minute.Cand aceasta e bine omogenizata,se scoate aluatul din frigider, si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(atentie,acesta trebuie sa fie un strat subtire)

Aluatul se ridica si pe marginile tavii cam 2 cm pt a putea sta branza.Compozitia se toarna peste aluat si se baga in cuptorul incins,maxim 200 grade pana compozitia se ingalbeneste un pic..

Se scoate din cuptor si se presara fulgii de ciocolata amaruie,sau bucatelele si se baga la cuptor pt coacere finala la temperatura mai joasa..Prajitura este gata cand compozitia de deasupra s-a rumenit un pic(ca nu mi-am adus aminte timpul de asteptare)..

Am lasat-o la racit cateva ore,apoi...aproape ca a disparut..S-a papat pe nerasuflate...A iesit grozavaaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albus si Creme Ole