Tarta cu branza si seminte de pin

de _Alina_ in Prajituri, 8 Mai 2013 | 3192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 220 g faina
  • 30 ml ulei de palmier
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 45 g zahar tos
  • 10 g zahar brun pudra
  • Umplutura
  • 1180 g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus de la un ou mare
  • 2 oua mici
  • 110 g zahar
  • 50 ml sirop de tei
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade
  • 200 g smantana
  • 6 lg cu varf amidon de porumb
  • 1 lg cu varf lapte praf
  • 3 lg seminte de pin
  • +
  • 2 lg gris de grau sau faina pentru pudrat baza
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si seminte de pin:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o).

3. Pentru a obtine o umplutura cremoasa, pasam branza impreuna cu galbenusul, ouale, smantana, laptele praf, zaharul, siropul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Dupa ce am omogenizat punem semintele de pin si amestecam cu o lingura.

4. Intindem aluatul intr-un strat subtire, apoi il transferam intr-o tava detasabila (24 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina.

5. Intepam din loc in loc aluatul, punem grisul peste, iar apoi punem umplutura si finisam suprafata.

6. Introducem in cuptor pentru 1 ora.

7. Transferam tarta pe un platou abia cand s-a racit complet.

Nota!

1. Puneti smantana la scurs inainte de a o folosi. Asigurati-va ca branzica este si ea scursa bine.

2. Optional puteti adauga coaja de portocala sau de lamaie.

3. Puteti pune stafide.

4. Pentru o aroma mai intensa puteti praji putin semintele de pin.

5. Daca nu va place pasca traditionala, aceasta este perfecta pentru a o inlocui. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si seminte de pin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta si fructe de padure