Tarta cu branza si spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 4432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 350 g faina
  • 2 linguri malai fin
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece atat cat cere aluatul
  • Pentru umplutura:
  • ~100 g mozzarella proaspata
  • ~100 g telemea
  • ~100 g cascaval
  • ~200 g smantana
  • 2 oua
  • spanac
  • piept de curcan
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de maini. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Ingredientele si cantitatile pot  varia in functie de preferinta fiecaruia. Pieptul de curcan este optional si se poate inlocui si cu piept de pui.

Intr-un castron amestecam toate cele 3 feluri de branza, adaugam ouale si smantana. Omogenizam si condimentam dupa gust. La sfarsit incorporam carnea taiata cubulete si spanacul tocat.

Scoatem aluatul de la rece si il intindem in tava de tarta, imbracand si marginile tavii. Turnam compozitia pentru umplutura. Din restul de aluat facem o impletitura pe care o vom pune pe marginea tartei.

Ungem tarta cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac