Tarta cu branzeturi la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4276 vizualizari

 

servita la cina iar ceea ce ramane la micul dejun alaturi de un pahar de lapte batut sau suc de rosii

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 4 linguri pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • cca 100 gr branza telemea maruntita
  • cca 100 gr branza proaspata de vaci
  • 1 felie de cascaval
  • cateva masline negre
  • Topping:
  • 70 gr cascaval Delaco ras
  • busuioc si rozmarin uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi la cuptor:

Pasii de lucru:

-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.

-Impartim aluatul in doua. Intindem doua foi dupa marimea vasului termorezistent in care vrem sa coacem tarta. Lasam la dospit cca 15 / 20 minute.

-asezam una dintre foi in forma. O ungem cu doua linguri pasta de rosii. Presaram busuioc uscat, adaugam felia de cascaval,maslinele, apoi branza telemea maruntita.

-in spatiile ramase libere vom imparti branza proaspata de vaci in asa fel incat la final trebuie sa avem suprafata nivelata pentru ca urmeaza sa acoperim tarta cu cea de-a doua foaie.

-dupa ce am acoperit tarta cu cea de-a doua foaie, o ungem si pe aceasta cu celelalte doua linguri de pasta de rosii, presaram deasupra cascavalul Delaco ras,busuioc si rozmarin uscat.

-dam tarta la copt in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata (160-170 grade) pentru cca 50-60 min, pana  capata culoarea aceea aurie si aspect de rumen si irezistibil...

Se poate servi atat fierbinte cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

simona72 1

30.08.2013, 20:07

Ce bunatae ai facut si era sa nu vad!!

Valclaudia 1

30.08.2013, 20:49

te iertam, ca esti in concediu! Cum e? Sper sa va simtiti bine si sa veniti cu bateriile incarcate....

diaconta 1

01.09.2013, 16:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari