- sucul de la o jumatate de lamaie
- 6 linguri de zahar
- 2 linguri praf de budinca de vanilie
- un pliculet de zahar vanilat
- 30g margarina si o lingura de apa
- 1kg caise
Aluat:
- 500g faina
- 3 linguri fulgi de ovaz- facultativ
- 170g margarina pentru prajituri
- o lingura de zahar
- sare
- 6 linguri de apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:
- Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.
- Il impartim in doua si il punem la frigider.
- Setam cuptorul la 220grade C si il pornim.
- Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si adaugam peste ele sucul de lamaie si 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
- Le lasam sa fiarba la foc mic8 minute dupa care adaugam cele doua linguri de praf de budinca.
- Amestecam bine si luam de pe foc.
- Scoatem aluatul de la frigider si il intindem ambele foi.
- Ungem o tava de tarta cu margarina si asezam o foaie.
- Turnati fructele impreuna cu sucul format. Taiem margarina bucati mici si o asezam pe toata suprafata tartei. Taiem cealalta foaie in fasii de 2-3 cm latime si le asezam astfel incat sa realizam un grilaj.
- Apasam pe margine sa se uneasca grilajul cu foaia din tava.
- Ungem grilajul cu apa si presarati o lingura de zahar.
- Dam tava la cuptor la 220 grade pt un sfert de ora dupa care reducem temperatura la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste bine.
- Lasam tarta sa se raceasca in tava.
TIPS-URI
1
Se pot folosi caise congelate sau din compot sau se pot inlocui caisele cu ce fructe dorim. Eu am folosit pentru decor cateva afine pe care le-am pus printre ochiurile grilajului inainte de a baga tarta la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.