Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Merisor.
Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider pentru o ora.
Intre timp, tai cubulete carnea de pui, o condimentezi cu boia de ardei dulce, cimbru si sare si o prajesti pe toate partile, timp de 20-25 de minute. Adaugi ciupercile si ardeiul taiat cubulete si lasi sa se caleasca la foc mic, pana cand se patrunde putin ardeiul. Adaugi patrunjelul tocat marunt. Lasi sa se raceasca amestecul.
Mixezi 3 oua, plus un albus, cu putina sare, apoi adaugi kefirul si omogenizezi bine, apoi incorporezi pesmetul si faina.
Adaugi compozitia lichida peste compozitia de carne si amesteci.
Intinzi aluatul si il netezesti cu ajutorul unui sucitor, apoi imbraci cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul, din loc in loc, cu o furculita.
Adaugi umplutura, tai surplusul de aluat si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.
Ungi aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presari susan deasupra.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute, la 180 de grade C. Dupa ce se rumeneste frumos, o lasi sa se raceasca si o tai felii.