Tarta cu ciocolata

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Mar 2014 | 14467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g ciocolata (de preferat neagra)
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.

Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc si se adauga oul. De preferat este sa mixati acum compozita,pentru o omoegenizare perfecta.

Incingem cuptorul.

Dupa ce aluatul s-a odihnit in frigider, il scoatem si il intindem intr-o tava rotunda.

Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru circa 12-15 minute.

Dupa ce s-a copt se pune umplutura si se mai da la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

Se lasa la racit, apoi se pune in frigider peste noapte.

Se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

anca_rm 1

31.03.2014, 15:41

cat de buna este , la favorite cu ea

ank11 1

01.04.2014, 17:16

... vreau sa o incerc pt ca e usor de facut si arata delicios....sper sa imi iasa....dar sa se termine postul

Rahela Velicu 1

02.06.2021, 16:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata