Tarta cu ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 31 Iul 2015 | 3330 vizualizari

 

Mi-am luat o tava dreptunghiulala de 30x10 si trebuia sa o incerc . Din pacate nu este cu fund detasabil , dar e buna si asa pana gasim de alt fel. Am luat-o din Auchan si nu a fost scumpa deloc .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr biscuiti Petit Beurre
  • -100 gr unt
  • -2 linguri lapte sau frisca
  • -boabe de struguri
  • -200 gr ciocolata cu 75 % cacao
  • -400 ml frisca
  • -10 gr gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in  forma dorita ( eu am folosit o forma de tarta dreptunghiulara de 30x10 . Apasam cu o lingura sau cu mana . Dam crusta la frigider .

Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece .

Frisca o punem la incalzit la foc mic , nu trebuie sa fiarba . Adaugam in frisca ciocolata rupta bucati si gelatina si amestecam . Atentie mare sa nu fiarba compozitia pentru ca se va strica ciocolata, iar gelatina isi pierde calitatea de a inchega .

Adaugati si un praf de sare , acesta va intensifica gustul ciocolatei .

Lasam sa se racoreasca si o turnam peste crusta . Dam la frigider pentru 30 minute , dupa care adaugam boabele de struguri sau alte fructe si punem din nou la frigider pana cand se intareste bine .

Portionati si serviti cu frisca sau ca atare . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake