Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita

de Tabita _ in Prajituri, 25 Feb 2013 | 4661 vizualizari

 

Pentru ca venise weekend-ul, s-au inchis magazinele, si n-am apucat sa-mi cumpar ce-mi trebuia pt ceva dulce, nici oua nu mai aveam in casa, imi vine ideea sa incerc sa fac si eu o tarta. Asa m-am apucat sa fac eu prima mea tarta.
Celor ce nu au incercat sa faca le spun sa incerce ca nu le va parea rau. E atat de usor si rapid de facut, si fara mare cheltuiala.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 225 g faina
  • 110 g unt topit
  • 4 linguri zahar
  • cateva linguri apa
  • Umplutura:
  • 50 g ciocolata topita
  • nuca de cocos rasa
  • Decor:
  • 3 kiwi
  • 1 banana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita:

Am pornit cuptorul, la 210°.  

Am topit untul si l-am lasat putin la rece. Am amestecat untul topit cu zaharul, apoi cu faina. Treptat am adaugat cate o lingura de apa pana s-a format un aluat legat care se poate modela.

Am pregatit forma (tava), am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu faina. Am pus aluatul in forma si l-am intins cu mana, acoperind-o integral. Am acoperit putin si marginea formei. Am bagat in cuptor pentru 15- 20 de minute.

In acest timp m-am ocupat de pregatirea umpluturii si decorarii. Am topit ciocolata. Am taiat kiwi si banana rondele.

Dupa ce am testat cu scobitoarea, am scos tarta.

Am intins ciocolata topita, am presarat nuca de cocos rasa si am decorat dupa placere cu fructe.

TIPS-URI

1

Se poate pune un galbenus de ou in aluat, eu nu am avut.

2

Se poate decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]