Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca

de Oana in , 27 Noi 2018 | 3042 vizualizari

 

Daca doriti o frisca vegetala pentru acest desert puteti incerca frisca Montare D'Oro!

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 banane
  • Umplutura:
  • 100 g zahar
  • 550 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 3 galbenusuri mari
  • 20 g unt
  • 2 lingurite vanilie
  • Topping:
  • 240 ml frisca lichida
  • 1 lingurita vanilie
  • fulgi de ciocolata
  • 1 banana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca:

Pentru baza, mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider.

Crema: Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul, galbenusurile, 100 ml lapte si un praf de sare. Omogenizeaza bine cu un tel.

Restul de lapte pune-l pe foc si cand a inceput sa fiarba pune-l in fir subtire peste amestecul din craticioara si amesteca in continuu cu un tel. Pune din nou pe foc si amesteca pana se ingroasa bine.

La final pune untul si vanilia.

Muta crema de vanilie intr-un castron. Pune o folie de plastic deasupra si lasa crema la racit.

Taie bananele rondele si pune-le pe baza de biscuiti, apoi toarna crema rece.

Mixeaza frisca si orneaza tarta, decoreaza cu restul de banane, apoi presara fulgi de ciocolata.

Las-o la frigider cel putin o ora inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca