Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Oct 2015 | 3294 vizualizari

 

A venit si randul retetei nr. 100 :D...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 130g unt;
    • 1 ou;
    • 2 linguri lapte rece;
    • o lingura zahar pudra;
    • o lingurita coaja de lamaie rasa;
    • un praf de sare.
    Pentru umplutura:
    • o jumatate de dovleac placintar;
    • 2 linguri zahar;
    • o lingurita scortisoara
    • un pahar nuci macinate
    Pentru bezea:
    • 3 albusuri;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100:

  • Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.
  • Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider.
  • Aluatul l-am intins intr-o forma de tarta, l-am inteapat cu furculita din loc in loc, apoi l-am mai dat la frigider pana s-a racit dovleacul.
  • Am bagat tarta in cuptor pentru 30min, apoi m-am apucat de compozitie.
  • Am facut un piure din miezul dovleacului copt, la care am adaugat nucile, scortisoara si zaharul. Am amestecat bine cu blenderul, pana s-a topit zaharul.
  • Pentru bezea, am mixat albusurile cu un praf de sare, adaugand cate o lingura de zahar si mixand dupa fiecare, pana s-a topit zaharul.
  • Am scos tarta din cuptor, am adaugat piureul de dovleac, apoi bezeaua si am bagat-o din nou in cuptor pentru 30min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a rumenit bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

21.10.2015, 20:15

Felicitari tu frumoaso!

-Licurici- 1

22.10.2015, 07:55

Multumesc!

miki_a 1

31.10.2015, 00:56

Felicitari si cat mai sus!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu banane si ciocolata