Tarta cu fructe cu blat de pandispan

de alinutza1983 in Prajituri, 21 Mai 2011 | 17563 vizualizari

 

O reteta ceva mai speciala...pentru ca blatul nu are agent de crestere! bineinteles ca trebuie sa ii multumesc Laurei Sava - de la care am preluat aceasta reteta noua de pandispan!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina cernuta

4 linguri ulei

pentru crema:

1 plic crema pentru tarte cu fructe ( Dr. Oetker)

250 ml lapte fructe - la alegere

pentru finisare:

1 plic tort gelee

2 linguri rase zahar

250 ml apa ( sau zeama de compot)

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe cu blat de pandispan:

1.Separam in 2 castroane bine degresate si uscate albusurile de galbenusuri; apoi batem bine de tot albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar, dupa care incorporam si galbenusurile.

2. Cu ajutorul unei spatule ( de silicon am eu) , in spuma de ou vom incorpora si faina si uleiul!

3. Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul, il nivelam si dam la cuptor ( incalzit in prealabil ), pentru cca 15-20 min - la foc mic!!!

4. Lasam blatul la racit pe un gratar, apoi pregatim crema de vanilie cf instructiunilor de pe plic- de fapt fiind o crema cu preparare la rece nu e asa mare inginerie :)) ; cand blatul s-a racit, acoperim cu crema ( trebuie sa intoarcem blatul cu fundu-n sus /...he he)...apoi si cu fructe...la final acoperim cu tort gelee!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe cu blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de iaurt