Tarta cu legume si bacon

de Maria68 in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2012 | 6578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 125 g branza de vaci
  • 5 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 g brocoli
  • 100 g bacon feliat
  • 250 g rosii cherry
  • 1 ou;
  • 1 galbenus
  • 100 g cascaval ras
  • 250 ml smantana
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si bacon:

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta. Aluatul se da la frigider 30 de minute. Se unge o forma (26 cm) si se tapeteaza cu faina.

Se intinde o foaie de aluat, se aseaza in forma si se ridica marginea. Se inteapa blatul cu furculita in mai multe locuri.

Pentru umplutura:

Se spala brocoli, se taie cotoarele si se separa buchetelele; se taie felii si se fierb in apa cu sare cca. 4 minute.. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Baconul se taie bucatele.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se repartizeaza pe blat legumele si baconul. Separat, se bate oul cu galbenus, smantana, cascaval, sare si piper; se toarna peste legume si se coace tarta cca. 45 de minute.
 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]