Tarta cu legume si branza

de oanapl in Mancare copii, 22 Noi 2017 | 11868 vizualizari

 

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă din revista Rețete de la Libertatea. Acolo se recomanda ca plăcinta să se servească cu mărar și măsline verzi. 

 

INGREDIENTE

  • -pentru aluat:
  • 200g făină
  • 100g unt
  • sare
  • 60ml apă călduță
  • -pentru umplutură:
  • 10 buchețele de broccoli
  • 150g mazăre congelată
  • o legătură ceapă verde
  • 6 roșii cherry
  • 250 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână grasă
  • sare
  • piper
  • pentru servit:
  • 1 lămâie
  • măsline verzi
  • mărar

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si branza:

Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute.

Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni apa. Frămânți bine până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat pe care o transferi într-o tavă unsă cu unt. Pui brânza de vaci (păstrezi puțină brânză pentru a presăra peste legume) adaugi deasupra broccoli și mazărea scurse, ceapa verde tocată și presari brânza rămasă.

Bați ouăle cu sare, piper, smântâna și laptele și torni peste legume, apoi așezi roșiile cherry tăiate în jumătate. Tai surplusul de aluat. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când se rumenește frumos compoziția.

Se servește cu mărar și măsline verzi.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de casa