Tarta cu mere si bezea

de Miha in Dulciuri, 9 Mai 2010 | 6170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura;
  • 5-6 mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Blat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si zaharul.

In alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Se intinde o foaie pe masa infainata si se imbraca o forma rotunda detasabila, unsa cu putin ulei.  Aluatul se ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm inaltime. Cat timp pregatim umplutura dam tava la frigider.

Umplutura:

Merele curatate se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate cubuletele de mar sunt pline de caramel. Lasama la racit.

Presaram in tava putin pesmet si turnam merele. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.

Dupa 20 minute de copt, se scoate tarta din cuptor si se spriteaza deasupra bezeaua, sub forma de gratar. Se da din nou la cuptor pana se aureste bezeaua.

Se lasa la racit in tava, se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Teo 1

09.05.2010, 22:08

va multumesc pt. gandul bun !

ela 1

12.05.2010, 01:32

Miha m-am uitat ieri la metro,la posh-uri,am avut dreptate,era 41,6 ron si nu era profesional,dupa cum mi s-a parut,dar la selgros era prof si nu era asa scump

Miha 1

12.05.2010, 09:35

Ufff...scump doamna scump...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]