Tarta cu piersici

de mena29 in Prajituri, 18 Iul 2010 | 4824 vizualizari

 

Am luat reteta din revista ,,Bucataria de azi".A iesit buna dar cred ca data viitoare cand o voi mai face voi pune in aluat si o lingurita de praf de copt .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 grame faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou.
 Pentru umplutura:
  • 7-8 piersici coapte
  • 400 grame branza de vaci
  • 150 grame zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri rom sau coniac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Spalam piersicile,le oparim si curatam pielitele(operatie pe care eu nu am facut-o si mi-a parut rau),scoatem samburii,le stropim cu coniac si le lasam asa putin.Framantam un aluat din toate ingredientele,il lasam la rece 1/2 ora dupa care il intindem cu sucitorul si-l punem in tava acoperita cu hartie pentru copt.Dam tava la foc pentru maxim 10 minute.Pentru umplutura batem ouale cu zaharul pana cresc in volum.Adaugam branza de vaci,aromele si amidonul.Amestecam bine.Turnam peste aluatul copt 10 minute,deasupra asezam piersicile cu fata in jos si dam la cuptor pentru 30-40 minute,depinde de cuptor.Cand este rece pudram cu zahar.Merge bine la cafea.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mena29 1

23.07.2010, 16:23

Epu

Sylvia 1

24.07.2010, 12:19

Vai Mena daca stii de cand visez la tarta asta branza de vaci si fructe aromate mi se pare cea mai potrivita combinatie toate furculitele de la mine

mena29 1

26.07.2010, 10:53

Multumesc Sylvia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]