Tarta cu piersici si crema de branza

de Poliana in Prajituri, 1 Oct 2012 | 7509 vizualizari

 

Pana mai sunt piersici, ne mai rasfatam putin cu o tarta aromata de vara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente baza
  • 100 gr alune sarate
  • 50 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 150 crema de branza
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita zahar vanilat
  • piersici, struguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si crema de branza:

Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca este prea tare. Lasam la rece pentru cel putin o ora.

Preinzalzim cuptorul la 180 de grade si ungem cu unt o forma de tarta. Scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata intindem o foaie rotunda mai mare decat diametrul tavii. Punem cu grija foaia in tava, taiem surplusul de pe margini si nivelam usor suprafata. Acoperim cu hartie de copt si boabe de fasole. Dam la cuptor. Dupa 25 de minute scoatem hartia de copt si boabele de fasole si mai dam la cuptor pentru 5 minute.
Scoatem tarta din forma si o lasam la racit pe un gratar.

Trecem la umplutura repejor :P

Crema de branza o mixam cateva minute, vreo doua-trei, cu zaharul, adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. Frisca o batem bat cu zaharul vanilat si o incorporam usor in crema de branza. Cu aceasta crema umplem interiorul tartei si omogenizam. Deasupra punem felii subtiri de piersica si boabe de struguri.

Dam la frigider pana a doua zi, timp necesar ca sa se inmoaie putin baza tartei. Poze cu sectiunea n-am, pentru ca s-a evaporat instantaneu in momentul servirii.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Poliana 1

03.10.2012, 08:59

Dena
Ica-Mama, ma bucur ca-ti place
Gabytza, multumesc
Ubulika,
RuxyRux, multumesc
Dobrezaira multumesc
Lilik, ma bucur ca-ti place

Poliana 1

03.10.2012, 09:01

Simo, multumesc ...dar de unde stii?
Jamila, multumesc frumos
Adriana, multumesc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

05.10.2012, 10:17

Foarte apestisant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine