Multumesc, Timea, penntru reteta de aluat! >:D
Pentru aluat de tarta:
Umplutura:
Pentru uns tava :
Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si faina si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si pastram la frigider cca o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o parte pentru crumble.
Restul de aluat il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa acopere peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.
Spalam si feliem piersicile. Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza in spirala, pe fundul vasului, feliile de piersica. Presaram peste piersica 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata si praf de vanilie de Bourbon.
Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial piersicile. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste fructe .
Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.
Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o putem felia si servi.