Tarta cu praz

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 8610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat : 
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • Umplutura :
  • 3-4 fire praz (aprox.1 kg)
  • 100 g bacon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 lg unt
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 150 telemea sau cascaval
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz:

  Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.


Intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si dam la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie sa fie preancalzit. Dupa ce scoatem aluatul de la cuptor, punem umplutura peste .
Pentru umplutura : taiem prazul pe jumatate , in lungime, apoi feliute. Bacon il taiem bucatele mici, ceapa o taiem rondele.

Topim cele 2 linguri de unt si in el calim prazul. adaugam baconul si lasam pe foc pana se inmoaie prazul, amestecand mereu. (eu l-am lasat pe foc mic cam 15 minute ).

Luam de pe foc si adaugam sarea si piperul. Lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un castronel, mixam ouale cu smantana, adaugam ceapa verde taiata rondele, si omogenizam compozitia. Turnam umplutura in aluatul de tarta. Deasupra radem telemea sau cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste. (cam 1 ora).

Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dakris 1

12.02.2012, 16:39

Cred ca e tare buna!

RuxyRux 1

12.02.2012, 17:01

Imi place muuult! Arata apetisant!!!

danakarin 1

12.02.2012, 21:55

foarte buna !! tartele sunt o inventie grozava ! Ar trebui sa fac mai des !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv in vas Zepter