Tarta cu prune si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 10 Oct 2010 | 11331 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 300 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit scortisoara
  • 150 g unt

Umplutura cu prune:

  • 750 g prune
  • 50 g zahar
  • 40 g amidon
  • 4 linguri de apa

Crema de branza:

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza de vaci:

Pentru umplutura de prune:

Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si se fierb la foc mic pana se inmoaie.

Se amesteca amidonul cu apa si se adauga peste prune. Se mai da un clocot sa se lege. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Blaul:

Se amesteca faina, zaharul, vanilia si praful de copt. Se adauga oul apoi se adauga in fir subtire untul topit si se amesteca bine. Eu am folosit accesoriul de framantat al mixerului. Va rezulta un aluat sfaramicios.

Crema de branza:

Se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga prful de budinca si braza de vaci. Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zema de lamaie si se amesteca.

 

In tava unsa cu unt se pune 3/4 di aluat si se preseaza cu mana sau cu dosul lingurii. Se ridica si putin pe marginea tavii.

Peste aluat se pun prunele racite iar apoi crema de branza. Crema de branza se va intinde usor pe toata suprafata tartei.

Deasupra se presara restul aluatului sfaramicios.

Se coace in cuptorul incins la 200 grade 45-50 de minute.

Se lasa sa s raceasca apoi se scoate din tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Cris2711 1

04.01.2011, 10:55

Fooooooooooarte bunaaaaaaaaa

Biutza 1

23.02.2013, 09:58

Ce fructe mai merg?

La Ancuta 1

23.02.2013, 12:25

Poti sa faci si cu piersici, caise sau chiar visine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao