Tarta cu prune, visine si crumble

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Mai 2013 | 6022 vizualizari

 

Nu mai stiam ce sa prepar dulce de post asa ca Anca mi-a dat o idee vazand la ea tarta cu mere si crumble. Am scos din congelator ultima punga de prune, am mai pus si cateva visine si uite asa am obtinut un dulce de post pe gustul nostru. Multumesc Anca pentru idee!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri apa rece

Pentru crumble:

  • 170 gr zahar
  • 150 gr margarina la pachet
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 bol cu prune
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune, visine si crumble:

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.
Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem 4-5 linguri de apa rece.
Cand aluatul este omogenizat, formam o bila, il invelim in folie alimentara si il dam pentru 30 de minute la frigider.
Crumble:
Margarina taiata cubulete o amestecam cu faina, zaharul si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem un aluat nisipos.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, punem hartie de copt, asezam foaia de aluat si o intepam cu o furculita.
Prunele si visinele le punem peste aluat, iar deasupra preasaram crumblel-ul

Dam tava in cuptorul incins pana tarta prinde o crusta aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune, visine si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca