Tarta cu rabarbar si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 30 Mai 2011 | 7683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 150 g faina
  • 60g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g lapte batut
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 6-7 tije de rabarbar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rabarbar si branza de vaci:

Din faina unt, zahar si ou framantam un aluat mai tare. Formam o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele.

Mixam bine branza de vaci cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam laptele batut si ouale. Amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam faina cernuta si amestecam iar la final incorporam coaja de lamaie rasa si rabarbarul taiat.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava rotunda (26 cm) unsa bine cu unt. Intindem aluatul cu dosul mainii pe toata suprafata tavii si il ridicam putin si pe marginea tavii.

Dam la cuptor, la foc mic ~ 10 minute (pana nu mai luceste). Scotem din cuptor si turnam umplutura in tava, peste aluat.

Dam la cuptor, la foc potrivit inca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.

Portionam dupa ce s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rabarbar si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

31.05.2011, 09:32

Elena iti multumesc mult

Bucataras Medi 1

31.05.2011, 14:18

ce frumos arata.............

La Ancuta 1

31.05.2011, 14:41

Multumesc mult Medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti