Tarta cu rondele de mere si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 9 Sep 2015 | 3012 vizualizari

 

by Irina

 

INGREDIENTE

  • 2 mere golden
  • 6 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • unt ptr uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rondele de mere si scortisoara:

Se pun intr-o tigaie 3 linguri de zahar si se caramelizeaza. Se curata merele de coaja si de cotor si se taie in felii rotunde de aprox jumatate de cm, apoi se pun in tigaie la caramelizat peste zahar. Dupa 2-3 minute se intorc si se mai lasa 2 minute, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma rotunda de tarta cu diametrul de 26 cm.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma - puteti adauga si un praf de sare. Se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza pana se topeste. Se adauga si zaharul vanilat. 

Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul, apoi se adauga la albusuri si se mai mixeaza putin. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule, adaugam cate o lingura de faina pe rand, presarand usor cate putin peste spuma ca sa ramana pufoasa.

Turnam aluatul in forma de tarta, presaram peste rondelele de mere putina scortisoara si le asezam usor deasupra pe aluat. Se coace 15-20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca rondelele de mere au lasat zeama, se scurg bine, apoi se aseaza peste aluat

2

prajitura portionata se poate servi rece cu un sos de vanilie sau caramel, sau calda cu un glob de inghetata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rondele de mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si visine