Tarta cu ton

de gugugh in Peste, 25 Oct 2010 | 4976 vizualizari

 

va postez o reteta pe care am invatat-o in franta, merita incercata e buna si se papa si calda si rece si o poti servi foarte bine si la micul dejun si la pranz si la cina.... eu o prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert,
  • 1 cutie ton bucati in ulei sau suc propriu(150 gr),
  •  1 ardei gras galben,
  • 2 rosii coapte,
  • 10 masline ,
  • 3 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 lingurita de verdeturi a la Provence(se gasesc la supermarket),
  •  sare , piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton:

Foietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 220 grade. Ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute. Maslinele se taie rondele. Ouale, faina, laptele se omogenizeaza bine si se adauga condimentele, sarea si piperul.

Se pune in tava de tarta unsa cu putin unt foaia de foietaj si se inteapa cu furculita. Peste foietaj se adauga ardeiul si rosiile calite, apoi compozitia de ou, tonul scurs in prealabil si rupt bucatele si maslinele . Se coace la cuptor. e gata cand trece testul scobitorii.

E delicioasa , se serveste si calda si rece, cu salata de morcov ras cu ulei si otet balsamic.

TIPS-URI

1

compozitia de oua cu lapte este mai lichida insa sa nu fiti tentate sa mai adaugati faina ca se incheaga f bine daca respecatati reteta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Laly 1

25.10.2010, 22:14

Vreau si eu o feliuta

nusica 1

02.08.2011, 14:09

as vrea s-o fac de post,cand e dezlegare la peste,foietajul din comert este de post?va multumesc

gugugh 1

23.09.2011, 14:40

nu stiu daca foitajul era de post,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ton proaspat cu rosii,curry si fistic