Tarta cu ton

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 4453 vizualizari

 

Imi trebuia o retata rapida si buna. Am gasit-o la Gaby si mi-a placut tare mult. Va spun de pe acum ca a fost facuta, fotografiata si papata in cea mai mare viteza :). Daca va place tonul incercati-o cu incredere, pentru ca merita.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare pentru coca
  • 100 g unt
  • putina branza (eu am pus ~150 g cas proaspat)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 2 conserve ton in ulei
  • 200 g smantana
  • 3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)
  • 5 castraveti in otet
  • branza (si aici am pus tot cas, dar se poate pune orice fel de branza)
  • 1 frunza de dafin
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton:

Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.

Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.

Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il punem bucatele peste aluat. Taiem castravetii rondele si le asezam peste ton.

Mixam bine cele trei oua si albusul ramas de la aluat. Adaugam sare si piper, smantana si branza data pe razatoare. Punem amestecul peste tarta si nivelam. Presaram nucsoara si frunza de dafin zdrobita.

Dam tarta la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se racoreasca si portionam. Eu am ornat cu un castravete in otet, taiat rondele. Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente. Gaby a pus si masline, eu de data aceasta nu am avut, si nu a fost nici timp pentru cumparaturi :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

05.04.2011, 23:57

Multumesc mamaie

mena29 1

07.04.2011, 08:33

Sunt convinsa ca piticul a papat tot saaaau...nuuuu sti la ce ma refer
Dau pupic lui Dragos scump

babi5 1

06.10.2013, 11:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cas si chimen