Tarta de portocale cu sirop de cocos

de xana in Prajituri, 11 Feb 2014 | 7347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 100 ml suc natural de portocale
  • 1 iaurt (120 gr)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 ml ulei
  • 1 portocala intreaga
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 50 gr zahar
  • 100 gr fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de portocale cu sirop de cocos:

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute.

Taiem coaja portocalei (inclusiv partea alba) apoi o taiem in felii pe care le asezam pe fundul tavii cu hartie de copt in care vom coace tarta. Turnam compozitia de mai sus si dam la cuptor, la foc moderat pana trece testul scobitorii.

Intre timp pregatim siropul: punem pe foc sucul de portocala, zaharul si fulgii de cocos si lasam sa fierba cca 4 minute apoi lasam la racit si stracuram.

Scoatem tarta din cuptor si cu o lingura, turnam siropul pe toata suprafata acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de portocale cu sirop de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]