Tarta exotica

de Sidy in Prajituri, 22 Mai 2010 | 6358 vizualizari

 

Pentru ca stiam ca va fi mai multa mancare de Rusalii si nu va fi chiar usoara, m-am gandit sa fac prajitura sa fie usoara. Asa ca am facut aceasta tarta cu fructe , pe care vi-o recomand cu draga inima...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar praf
  • 200 g margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker
  • 1 plic tort gelee fructe exotice frisca( optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta exotica:

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe( mandarine, kiwi, banane)
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
Se lasa cateva ore tarta la rece( ideal ar fi de seara pana dimineata)dupa care se poate taia.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta exotica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada