Tarta foietaj aperitiv

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2013 | 8480 vizualizari

 

Un deliciu! By Ruxy.... O combinatie intre un aluat de casa foarte asemanator cu foietajul si o crema de branza cu rosii si masline tare gustoasa, merge perfect ca aperitiv sau servit drept cina vegetariana :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 gr faina
  • 180 gr unt rece
  • 200 gr crema de branza Fagaras
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • o lingurita de chimen

Crema de branza:

  • 200 gr branza Almette( cu iaurt si smantana eu am avut 2 bucati)
  • 250 gr telemea( Hochland de vaca)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri faina
  • 1/4 legatura marar
  • 1/4 legatura patrunjel

Decor:

  • 2 rosii mari feliate
  • masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta foietaj aperitiv:

Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana preparam crema( in jur de 30 de minute). Este un aluat extrem de bun si de usor de lucrat...o sa va placa :)

Pentru crema amestecam branza faramitata cu crema de branza, apoi cu ouale, smantana, faina, si verdeata.

Pregatim maslinele, feliem rosiile, spalam si scuturam patrunjelul.

Luam tava de tarta, intindem cu mana coca( nu e nevoie de sucitor), si se face usor,   nu trebuie sa ungem tava , aluatul e destul de gras.

Turnam crema de branza, decoram cu felii de rosii, masline si patrunjel.

Incingem intre timp cuptorul la 200 de grade.

Coacem tarta in jur de 45 de minute, este gata cand crema de branza este ferma .

Se poate taia si servi calda tarta.

Pofta buna la deliciu! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi