Tarta foietaj la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 9607 vizualizari

 

n-am crezut ca si aluatul foietaj se poate prepara la tigaia dry cooker. A fost o incercare,recunosc, dar am primit de la fiul meu sugestia sa repet cu incredere experienta, e grozav rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. aluat foietaj
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 4 triunghiuri de branza topita
  • 150 gr.cascaval Delaco ras
  • cateva masline negre
  • cateva rosii cherry
  • un ardei verde
  • sare, piper si busuioc uscat dupa gust

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta foietaj la tigaie:

Desfacem aluatul din ambalaj si il intindem pe masa.Decupam cu capacul un cerc,apoi cu o cana de cafea decupam mijlocul.

Asezam aluatul in tava dry cooker. Din aluatul ramas, cu ajutorul pintenului decupam semicercuri pe care le asezam peste aluat,la peretii tigaii pentru a inalta putin zona respectiva (si a evita astfel ca branzeturile care urmeaza sa formeze toppingul sa se reverse peste aluat in tigaie).

Ungem cu pasta de rosii aluatul, asezam branza topita, ardeiul spalat si taiat fasii. Condimentam cu sare, piper si busuioc verde.

Punem tigaia pe aragaz, pe un ochi a carei flacara nu depaseste diametrul gaurii din tigaie, punem capacul si lasam la foc redus tarta pana cand aluatul creste frumos (cca 20 minute).

Ridicam capacul, presaram cascavalul ras, ornam tarta cu masline si feliute de rosii cherry, mai presaram putin busuioc verde si acoperim din nou tigaia pentru alte 10-15 minute.

Lasam sa se raceasca putin si scoatem tarta pe un platou (operatia asta mi s-a parut cea mai dificila parte pentru ca tigaia ardea, tarta ardea, aluatul era foarte fraged si riscam sa rup tarta, asa ca am preferat sa o las descoperita cca 5 minute sa-i grabesc racirea si nu am avut probleme s-o transfer pe un platou.)

Gata, puteti servi! Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti incerca si alte combinatii de ingrediente, dupa gustul dumneavoastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]