Tarta ruseasca

de 28_andreea in Prajituri, 6 Ian 2011 | 6136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 5 linguri frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • crema:
  • 5 oua
  • 1 kg branza dulce
  • 100 ml smantana dulce
  • 150 gr iaurt
  • 2 budinci vanilie
  • 75 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
  • 4 linguri frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta ruseasca:

Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine.Se infasoara in folie si se da la rece 30 min.

Ptr crema se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu branza, iaurtul, praful de budinca si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu zahar si se adauga la crema.

Cuptorul se incinge la 180 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat si se pune in tava. Se repartizeaza deasupra crema. Restul de aluat se rupe uniform si se repartizeaza peste crema. Se coace cca 40 min. Se bate galbenusul cu frisca lichida si se unge prajitura. Se mai coace cca. 15 min. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu cirese