Tarta Tatin cu caise

de ianculubita in Prajituri, 26 Iul 2013 | 3937 vizualizari

 

O tarta aromata si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 100 g iaurt cremos
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cateva migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu caise:

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in gaura punem cate o migdala; intr-un bol facem o bezea din albusuri batute cu un praf de sare, zahar, adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, amestecam cu o spatula in miscari verticale, rasturnam peste caise si lasam la cuptor 40 min; cand este gata rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit, pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

in loc de migdale,puteti folosi chiar samburii caiselor daca aveti rabdare sa-i spargeti si curata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si caise