Tarta Tatin cu mere

de diamond in Prajituri, 13 Apr 2013 | 4510 vizualizari

 

o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...

se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 120 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilescu/ sau unul de bourbon
  • zeama de lamaie
  • 50 gr unt
  • scortisoara
  • 400 gr aluat de foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere:

-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...

-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...

-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...

 -in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...

-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...

-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...

-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.

-am acoperit frumos fructele

-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra

-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii

-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm

- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diamond 1

14.04.2013, 01:05

multumesc, motanel!

ianculubita 1

14.04.2013, 07:49

da,da si reteta asta e delicioasa,o voi incerca si eu

diamond 1

14.04.2013, 10:26

A placut mult si s-a consumat repede! O voi incerca si cu alte fructe!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)